Autor |
Wiadomość |
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Wto Kwi 12, 2005 12:47 pm |
|
Kot Nestor żyje co najmniej sto lat, bo to kot, co ma przeżyć aż dziewięć istnień
Świat poznał go dobrze, On poznał lepszy świat, niż ktoś psu na budę samochód wymyślił...
Koci przywódca. Martwi się o losy swoich podopiecznych, strzeże ich jak oka w głowie, naucza, jak mają postępować. Taki koci papież
Czy lubicie tą postać
Co o nim myślicie, co uosabia |
|
|
|
|
zapalka
Młody Kot
|
Wysłany:
Pią Lip 15, 2005 8:26 pm |
|
Przyjemna postać. Bardzo "ciepła" . Zgadzam się z porównaniem "koci Papież". Bardzo trafne. Wspaniałe operowe solówki. |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Pią Sie 12, 2005 1:31 pm |
|
Sformułowania "koci Papież" użyłem pod wpływem wydarzeń z początku kwietnia (wiedzą wszyscy, kto wtedy odszedł... ).
W musicalu najbardziej mnie poruszyła scena, gdy Nestor wchodzi między inne kociaki. Jak to one zaczęły się do niego tulić i cieszyć... a później, po "Makiawelu", rozpaczliwe we have to find Old Deuteronomy... |
|
|
|
|
Erytheilen
Młody Kot
|
Wysłany:
Czw Sie 18, 2005 4:00 pm |
|
taa... wspaniała postać. Taki bardzo dobry ojciec, który dba o swoje dzieci. Lecz jedna rzecz mi przeszkadza, i nie daje spokoju, że w polskiej wersji miał dredy |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Czw Sie 18, 2005 5:02 pm |
|
Erytheilen napisał: |
taa... wspaniała postać. Taki bardzo dobry ojciec, który dba o swoje dzieci. Lecz jedna rzecz mi przeszkadza, i nie daje spokoju, że w polskiej wersji miał dredy |
W "Kawie czy Herbacie" Zbigniew Macias (czy kto to tam wtedy był) powiedział, że Nestor w poprzedni wcieleniu śpiewał reggae |
|
|
|
|
Arwen
Młody Kot
|
Wysłany:
Czw Sty 05, 2006 6:15 pm |
|
To wspaniała postać. Ma wspaniałe solówki. |
|