Autor |
Wiadomość |
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Sro Sty 26, 2005 8:50 pm |
|
W oryginale Jemima, pierwotne imię Sillabub (od silly=głupi)
Bez wątpienia moja ulubiona postać Piękna i delikatna... zawsze w odpowiednim momencie wkracza do akcji |
|
|
|
|
Erytheilen
Młody Kot
|
Wysłany:
Nie Lut 20, 2005 8:54 pm |
|
Ehm, chyba Promyczek, nie Promyczka? Ne wydaje mi sie, żeby to imię się odmieniało na żeńskie. Ale mogę się mylić. Rzeczywiście jest cudowna! I ma WSPANIAŁY głos! |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Nie Lut 20, 2005 8:55 pm |
|
Sory Mała pomyłka... |
|
|
|
|
zapalka
Młody Kot
|
Wysłany:
Pią Lip 15, 2005 8:21 pm |
|
Bardzo fajna. Rzeczywiście delikatna, nie przebija się niepotrzebnie i natarczywie przez tłum kotów, ale mimo tego jest zauważalna. Bardzo ładna i ma piękny głos. Nieźle tańczy . |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Pią Sie 12, 2005 1:28 pm |
|
BTW Odtwórczyni roli Promyczka w polskich "Kotach", Ewa Wlazłowska, otwarcie kiedyś przyznała, że nie potrafi tańczyć i do "Kotów" brała specjalne kursy
Rzeczywiście głos ma niesamowity. Szkoda tylko, że nie lubi rozdawać autografów... |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Sro Sie 17, 2005 7:02 pm |
|
A jak według was w roli Promyczka wypadła Veerle Castellyn (jakby ktoś nie wiedział to ona grała w filmowej wersji)
Ja mam mieszane odczucia co do tej aktorki... owszem głos ma ładny, ale na filmie grała tak jakoś sztucznie Strasznie sztywna...
Szczególnie w utworze o Ram Tam Tamku. TamTamek wykonał gest w jej kierunku, a ona taką minę zrobiła, jakby się zastanawiała, czy pokazać zęby, czy nie...
Ewa Wlazłowska nie strzela takich min, jak Veerle Przynajmniej wygląda to bardziej naturalnie... |
|
|
|
|
Enessis
Dachowy Stróż
|
Wysłany:
Sro Sie 17, 2005 11:05 pm |
|
Ivellios napisał: |
A jak według was w roli Promyczka wypadła Veerle Castellyn Strasznie sztywna... |
Ciut sztywna, yup, takie 'cielątko'. Ale to nie ona śpiewa tym jakże czystym głosem 12-letniego chórzysty (który bardzo zresztą lubię). Dubbing'owała ją Helen Massie, ponieważ angielski Veerle nie był za czasów CATS Video na tyle dobry by mogła swobodnie zaśpiewać do ogólnoświatowej wersji.
Ja i moja przyjaciółka Merry zawsze śmiejemy się, że filmowa Jemima wygląda jakby dostała lodem-'rożkiem' prosto w paszczaka. Cute.
Polskiego 'Promyczka' właściwie w ogóle nie zauważam w tej pstrokatej bieganinie. Polskie koty są za mało indywidualne. |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Czw Sie 18, 2005 5:10 pm |
|
Enessis napisał: |
Ciut sztywna, yup, takie 'cielątko' |
Dokładnie... kurdefelek mogli dać kogoś innego Znaczy jakąś inną aktorkę do tej roli...
Polskiego Promyczka rzeczywiście trudno zauważyć... jak ktoś nie wie, jak Promyczek wygląda (bo nigdy nie widział pomalowanej Ewy Wlazłowskiej na fotce zrobionej z bliska )
Ja ją bez trudu rozpoznałem Bo wcześniej całymi godzinami przeglądałem fotki z Romy... |
|
|
|
|
Arwen
Młody Kot
|
Wysłany:
Sob Lip 22, 2006 8:57 am |
|
Angielska Jemima pięknie śpiewa i ładnie tańczy, ale polskiej niestety nie widziałam |
|
|
|
|
Gilraina
Młody Kot
|
Wysłany:
Wto Sie 01, 2006 10:03 pm |
|
Kurczę, co wy tak nie lubicie tej Veerle? Moim zdaniem była urocza, to właśnie ona najbardziej rzuciła mi się w oczy gdy pierwszy raz oglądałam film. Odniosłam tylko wrażenie, że dziewczyna ma problem z emisją głosu - śpiewa cicho i jakby "wyciskała" ten głos z siebie. Dopiero później się dowiedziałam, że była dubbingowana. |
|
|
|
|
gosc
Gość
|
Wysłany:
Sro Lis 08, 2006 1:38 pm |
|
eee...ogladalam koty, i zadnego promyczka nie pamietam, chociaz moze... ale jeszcze jedno pytanie: to wogole jest jakas filmowa wersja??? |
|
|
|
|
Gilraina
Młody Kot
|
Wysłany:
Sro Lis 08, 2006 7:13 pm |
|
Możesz nie pamiętać, bo imiona większości kotów nie padają nawet w musicalu. Promyczek to młoda kotka, która śpiewała "Pamięć" razem z Grizabellą. A wersja filmowa istnieje. Zerknij tutaj: www.filmweb.pl/Film?id=148491 |
|
|
|
|
loluuus
Mały Kociak
|
Wysłany:
Sob Lis 11, 2006 7:32 pm |
|
ahaaa, a nigdy o filmie nie slyszalam, ale bede musiala obejrzec (ten gosc to bylam ja) |
|
|
|
|
|