Autor |
Wiadomość |
Erytheilen
Młody Kot
|
Wysłany:
Wto Sie 09, 2005 4:03 pm |
|
Co myślicie o tym musicalu? Moim zdaniem jest światny, nie wiem czy nie lepszy od "Kotów"! Wprawdzie go nie widziałam, ale sama ścieżka dżwiękowa wzbudziłą we mnie niesamowite uczucia: zazdrość, miłość, pożądanie, rozpacz... Normalnie się popłakałam! Podobno film wyjdzie na DVD pod koniec września. Nie moge się doczekać! Co o nim myślicie? |
|
|
|
|
Enessis
Dachowy Stróż
|
Wysłany:
Czw Sie 11, 2005 10:30 am |
|
U mnie od Phantom'a wszystko się zaczęło, więc zawsze będzie miał specjalne miejsce. Przesłuchawszy paru 'obsad' uważam że jednak najbardziej dopracowana jest ścieżka dźwiękowa do filmu. Good'ol Andrew włożył w nią dużo pracy. Gerard Butler ma chyba jedną z najładniejszych barw głosu na świecie [szkoda że trochę słabo brzmi]. Najbardziej lubię jak cosik z Phatnom'a śpiewa Michael Ball - sprawdźcie sobie faceta, jest wielki. |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Pią Sie 12, 2005 1:23 pm |
|
Czy nie śpiewał on czasem tytułowego utworu z "Upiora" w duecie z Sarą Brightman |
|
|
|
|
Enessis
Dachowy Stróż
|
Wysłany:
Pią Sie 12, 2005 1:45 pm |
|
Z Sarą na pewno słyszałam go w 'All I Ask Of You' - Michael jako Raoul oczywiście. Sarah śpiewała też na koncercie z okazji urodzin swojego eks-męża Andrzeja 'Music Of The Night'. Żeńskie wykonanie jest trochę męczące (ale może to wina starej, dobrej Sary )
'The Phantom Of The Opera' - piosenkę - słyszałam w wykonaniu Brightman i Banderas'a. *luvs it*. ^__^ |
|
|
|
|
Vella
Dachowy Stróż
|
Wysłany:
Pon Sie 15, 2005 11:50 am |
|
Zaniedbałam Wstyd przyznać ale jeszcze nie słuchałam Upiora.
Jakoś ostatnio nie mam czasu na muzykę...
Ale jeszce to nadrobię
kiedyś... |
|
|
|
|
Erytheilen
Młody Kot
|
Wysłany:
Czw Sie 18, 2005 3:47 pm |
|
och Vella, ty niegrzeczna dziewczynko, lepiej się popraw |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Czw Sie 18, 2005 5:13 pm |
|
Słuchał ktoś kiedyś punkrockowej wersji "Phantom of the opera"
Straszny odpał... |
|
|
|
|
zapalka
Młody Kot
|
Wysłany:
Nie Wrz 04, 2005 11:57 am |
|
Ja słyszałam tylko tytułową piosekę i tak mną poruszyła, że musze objerzec spektakl . Jak byłam w Londynie w Sierpniu to w teatrze królewskim byl plakat Upiora, więc pewnie grają. |
|
|
|
|
myszka_chan
Mały Kociak
|
Wysłany:
Pią Mar 24, 2006 11:47 pm |
|
No Upiór bardzo urzeka, zarówno pod względem melodii jak i dekoracji (mam oczywiście na myśli te z wersji teatralnej nie filmowej).
Cytat: |
Jak byłam w Londynie w Sierpniu to w teatrze królewskim byl plakat Upiora, więc pewnie grają. |
O tak, grają i to nie tylko w Londynie.
Na Broadway'u, "Upiór" niedługo stanie się nowym najdłużej granym musicalem.
Jeszcze zamiast jechać do Londynu można pojechać do Niemiec do Essen, bo tam też grają (będzie znacznie bliżej) i chyba jeszcze na Węgrzech (tyle że na Węgrzech grają non-replica production).
Prawdopodobnie też będą wystawiać Upiora w naszym kraju |
|
|
|
|
Demeter
Młody Kot
|
Wysłany:
Sro Cze 14, 2006 5:50 am |
|
ciekawe kiedy go zagraja... i oczywiście: gdzie? mam nadzieje że niezbyt daleko od Poznania.^^ |
|
|
|
|
Arwen
Młody Kot
|
Wysłany:
Nie Sie 13, 2006 10:26 am |
|
Wspaniały musical, choć Koty bardziej mi się podobały |
|
|
|
|
Music
Gość
|
Wysłany:
Sob Wrz 30, 2006 4:30 pm |
|
Excuse me, does anyone have polish version of duet of Kristina and Upior? I need it. Please. |
|
|
|
|
Victoria-cat
Mały Kociak
|
Wysłany:
Sob Wrz 30, 2006 4:33 pm |
|
Music napisał: |
Excuse me, does anyone have polish version of duet of Kristina and Upior? I need it. Please. |
Sorry, i forgot to log in. |
|
|
|
|
|