Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany:
Sro Cze 15, 2005 10:37 am |
|
Ja się na to wybieram . Ciekawa jestem, jak będzie? W "Twoim Stylu" bodajże czytałam artykuł o castingu do tego musicalu. Podobno jest to spektakl komediowy !!! No i Kubuś Szydłowski :*!!! Muaaa ! Może być bardzo ciekawie !!! |
|
|
|
|
zapalka
Młody Kot
|
Wysłany:
Sro Cze 15, 2005 10:39 am |
|
To byłam ja, tylko nie zalogowana :p!!! |
|
|
|
|
Enessis
Dachowy Stróż
|
Wysłany:
Sro Cze 15, 2005 10:48 am |
|
Heh, heh. Chyba ja będę teraz towarzystwa dostrzymywać, bo Ivellios się zdematerializował akurat w ciekawym momencie. No ale są chyba ludzie mający życie poza komputerem (ja tego nie mogę powiedzieć, ^^''').
"Taniec Wampirów", right. Ciekawe, że wreszcie cosik rdzennego z Niemiec przybyło na polską scenę. Skoro Polański trzyma nad tym pieczę artystyczną, to ja się niczego nie boję - będzie dobry musical, w końcu to jego dzieło. Pewnie pójdę - Szydłowski powiadasz? ^_~ - ale bardziej czekam na powrót Kotów w lutym.
Miło by było, gdyby wystawili też inny musical niemiecki - Elisabeth - baaaardzo ciekawe piosenki. |
|
|
|
|
zapalka
Młody Kot
|
Wysłany:
Sro Cze 15, 2005 11:24 am |
|
Och, ja też na "Kotki" oczekuję !
Masz rację, skoro to właśnie Polański tym "dowowdzi" to powinno być spoko .
Ja niestety też nie widze świata poza komputerem !
Ale niestety czasem musze go ograniczać bo szkoła też niestety jest ważna ...
A Ty, Enesis, ile masz lat?
I czyżbyś chciała powiedziec, że moje przybycie jest ciekawym momentem ?? |
|
|
|
|
Enessis
Dachowy Stróż
|
Wysłany:
Sro Cze 15, 2005 12:55 pm |
|
To zdanie jest tutaj po to py post nie był całkowicie off-top'owy: Co do Wampirów, to jeszcze nie widziałam śpiewających + jestem ciekawa jak będzie wyglądać reżyseria światła (na Kotach jest świetna).
Przybycie fana/fanki jest zawsze ciekawym momentem, uwielbiam wymieniać myśli, zwłaszcza na forum, bo nie ma możliwości rękoczynów, heh heh. "Dżart!" - jakby to powiedział łamaną polszczyzną David Copperfield na swoim występie w Katowicach . BTW, strasznie fajny facet.
Ja mam lat 19, jestem/staram się być (niepotrzebne skreślić) grafikiem komputerowym, dlatego nie odchodzę od laptopa + internet to jedyne źródło zasbów związanych z moimi zainteresowaniami. |
|
|
|
|
zapalka
Młody Kot
|
Wysłany:
Sro Cze 15, 2005 2:23 pm |
|
Hmm. Po Twoich dziełacg, jakie widziałam *stronki, avatary, tapety itp.) myślę, że należy skreślić "staram się być " !
Zazdroszczę tego talentu !
Ja niestety w tej dziedzinie jestem osłem ... |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Pon Cze 27, 2005 10:11 pm |
|
Ma ktoś może jakieś nagrania z tego musicalu? (obojętnie z której wersji) |
|
|
|
|
Enessis
Dachowy Stróż
|
Wysłany:
Wto Cze 28, 2005 11:01 pm |
|
|
|
|
Vella
Dachowy Stróż
|
Wysłany:
Pon Sie 15, 2005 11:45 am |
|
Ja się wybieram, chociaż nie wiem czy zdążę jeszcze w tym roku, jakoś zaniedbałam rezerwację biletów na premierę
Koty obejrzałam 3 razy, to mi tak do lutego nie spieszno
Ciekawe jak im wyjdzie śpiewanie z buzią wypełnioną sztucznymi zebami
Mam nadzieje, że nie będzie seplenienia i da się ich zrozumieć |
|
|
|
|
Erytheilen
Młody Kot
|
Wysłany:
Czw Wrz 01, 2005 9:42 am |
|
Ja pójdę chyba dopiero w styczniu, w tym roku nie zdążę chyba. |
|
|
|
|
zapalka
Młody Kot
|
Wysłany:
Pon Paź 10, 2005 1:30 pm |
|
A ja idę na "Taniec Wampirów" w Piątek! Hurra ! Oczywiście opiszę, jak było . |
|
|
|
|
Enessis
Dachowy Stróż
|
Wysłany:
Pon Paź 10, 2005 4:37 pm |
|
A i coponiektórzy chętnie poczytają tę relację. Opisz dokładnie wszystko, bo jak jest dobre, to może się nawe szarpnę na wyjazd do Wawy. |
|
|
|
|
Ivellios
Dachowy Wódz
|
Wysłany:
Pią Paź 14, 2005 12:12 pm |
|
Właśnie się dowiedziałem o czymś, co mnie bardzo zdenerwowało... otóż w moje ferie w Romie będzie akurat przerwa w sezonie Dwupiółtygodniowa.
Więc niestety nie mam szans ani na "Koty", ani na "Taniec wampirów"... |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany:
Sob Paź 15, 2005 10:17 am |
|
Oj, biedny Ivellios ...
Spektakl był SUPER!
Już na p[oczątku bardz mi się spodobało, bo na scenie była taka jakby płachta, ekran, gdzie wystąpowała projekcja- w tym przypadku śnieżycy. Aktorzy w niektórych momentach byli za tą płachtą i csprawiało to fajne wrażenie . Projekcje pojawiały sie jeszcze pare razy w trakcie spektaklu. Juz na początku było też widać, że wybór aktorów był dobry- Kuba Molęda, grający Alfreda, dobrze gra, pięknie śpiewa i sam w sobie jest piękny ! Ekhem, wróćmy do sprawozdania . Inni aktorzy też są świetni, np.: Ola Bieńkowska w roli Sary, Robert Rozmus jako szurnmięty profesor (naprawde świetna kreacja!) czy Kuba Szydłowski (mam z nim zdjęcie! Booże, on jest boooski ! I naprawde baaardzo przyjemny facet, pożartował ze mną itp. !)jako sługa księcia- wampira, Kukol, obrzydliwy garbus. Wspaniałym odkrciem jest też Łukasz Dziedzic jako Książe von Krolock. Krótko mówiąc- obsada świetna! Na duuży plus zasługuje też scenografia- zaśnieżona Transylwania, ruchoma, przytulna, piętrowa, drewniana, Żydowska karczma, imponujący gotycki zamek wampira czy grobowce. Bardzo mi się podobała rożnorodność, peruk, strojów czy makijaży. Każdy był inny i w swoim rodzaju, storje sprawiały wrażenie "zużytych". Wspaniały śpiew, o którym już pisałam i piękne piosenki (niektóre zbawne), chociaz nie wpadające w ucho tak, jak "Kocie" utwory. Fabuła była interesująca, teksty i sytuacje czasem przezabawne, a zakończenie- zaskakujące . Fajnie było, że Kukol, Krolock, inne wampiry, Sara, Alfred i profesor biegali wśród widowni i straszyli. Kukol zaczął przede mną robic dziwne miny i pozy, Krolock dumnie stał obok mnie i nie jeden wampir chciał mnie ukąsić ! Najlepszym miejscem (jeżeli chce się byc zaczepionym przez jakąś postać) jest miejsce przy jakimś głownym przjściu, najlepiej na brzegu ( ja tak siedziałam !!!). Ależ się rozpisałam ! Wkażdym razie- naprawde warto, super spektakl . Pewnie pojadę jeszcze raz ! |
|
|
|
|
zapalka
Młody Kot
|
Wysłany:
Sob Paź 15, 2005 10:19 am |
|
Ech, jak zwykle zapomnę się zalogować :/... |
|